Globaali suomalainen menestystarina

Tiesitkö, että suomalainen Neste on ylivoimaisesti maailman suurin uusiutuvan dieselin valmistaja? Jalostamomme Porvoossa, Rotterdamissa ja Singaporessa tuottavat vuodessa yhteensä noin kolme miljardia litraa uusiutuvaa dieseliä, jota viedään ympäri maailmaa.

Neste on paitsi uusiutuvien ratkaisujen edelläkävijä, myös...

  • Maailman suurin uusiutuvan dieselin tuottaja
  • Maailman suurin jätteitä ja tähteitä uudistuvaksi dieseliksi jalostava yritys
  • Patentoidun NEXBTL (Next Generation Biomass to Liquid) teknologian kehittäjä

Jätteet ja tähteet hyötykäyttöön

Nesteen menestystarina perustuu kehittämäämme NEXBTL-teknologiaan, joka mahdollistaa uusiutuvien raaka-aineiden jalostamisen laadukkaaksi, vähähiiliseksi polttoaineeksi.

  • Jo neljä viidesosaa Nesteen jalostuksessa käyttämistä raaka-aineista on jätteitä ja tähteitä
  • Teemme aktiivista tutkimus- ja kehitystyötä yhä heikompilaatuisten jätteiden hyödyntämiseksi
  • Suomessa myytävä Neste MY Uusiutuva Diesel™ koostuu 100 % jätteistä ja tähteistä

Heti käytettävissä oleva ratkaisu

Ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii nopeita, heti toimivia ratkaisuja. Neste MY™ käy kaikkiin nykyisiin dieselmoottoreihin, eikä sen jakelu edellytä uusia investointeja. Siksi Nesteen uusiutuva diesel on nopeasti vaikuttava ja kokonaiskustannuksiltaan edullinen tapa leikata liikenteen hiilijalanjälkeä. Uusiutuvat dieselit ovat merkittävä askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. Uusiutuvien polttoaineiden kysynnän arvioidaan moninkertaistuvan tulevina vuosina ja vuosikymmeninä.

Sivustolla vierailusi aikana Neste on tuottanut jo

0
0
0
0
0
0
0

Neste on suomalaisista uusiutuvan polttoaineen tuottajista ylivoimainen ykkönen

Nesteellä katse on aina eteenpäin. Nesteen 5 000 työntekijästä noin 1 000 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen sekä suunnittelutoiminnan parissa kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi.

Nesteen dieselit eivät sisällä FAMEa

Kuten kaikki Nesteen dieselit, myöskään Neste MY ei sisällä lainkaan ensimmäisen sukupolven biodieseleissä esiintyvää FAME:a tai RME:tä. Tämä tekee Neste MY:stä erinomaisen valinnan myös haastaviin olosuhteisiin.

Ensimmäisen sukupolven biopolttoaineiden FAME-pohjaisuuden aiheuttamat ongelmat ovat estäneet niiden laajamittaisen käytön. FAME voi aiheuttaa seuraavia ongelmia:

  • käynnistymisongelmat ja vikaantumiset moottoreissa
  • polttoainesuodatinta tukkivaa mikrobikasvustoa polttoainetankissa
  • raaka-aineista tai tuotantoprosessista jääneitä epäpuhtauksia / jäämiä
  • selvästi fossiilista dieseliä heikompi kylmäkestävyys ja säilyvyys

Läpimurto, joka muuttaa maailmaa.

Neste MY Uusiutuva Diesel on 100 % jätteistä ja tähteistä valmistettu innovaatio, joka pienentää autoilijan hiilijalanjälkeä keskimäärin 90 %.*

Lue lisää

Miksi Neste MY?

Tällä ja seuraavilla vuosikymmenillä tehtävät valinnat määrittelevät sen, millaisen jäljen me maailmaan jätämme. Jotta ilmaston lämpenemistä voitaisiin hidastaa EU:n määrittelemälle tasolle, vuoteen 2030 mennessä hiilijalanjälkeä on leikattava 39 prosenttia vuoden 1990 tasoon verrattuna.

Lue lisää

Neste MY asiakkaita

Neste MY Uusiutuva Diesel on heti saatavilla oleva ratkaisu, joka pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä keskimäärin 90 %* ja joka sopii kaikkiin nykyisiin diesel-moottoreihin. Siksi se on edelläkävijöiden valinta.

Lue lisää

Neste MY asemat

Suomessa myytävä Neste MY valmistetaan 100 % teollisuuden prosesseissa syntyvistä jätteistä ja tähteistä. Voit tankata sitä jo lähes 150 asemalla. Etsi lähin Neste MY asemasi täältä.

Lue lisää

*) Elinkaaren aikaisten päästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmät ovat EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin II (2018/2001/EU) mukaisia.