Neste MY Uusiutuva Diesel™ on edelläkävijöiden valinta

Neste MY Uusiutuva Diesel on heti saatavilla oleva ratkaisu, joka pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä keskimäärin 90 %* ja joka sopii kaikkiin nykyisiin diesel-moottoreihin. Siksi se on edelläkävijöiden valinta.

Neste ja IKEA pienentävät kotiinkuljetusten hiilijalanjälkeä – IKEA tavoittelee päästöttömiä kuljetuksia vuoteen 2025 mennessä

Neste ja IKEA Suomi tarjoavat suomalaisille kuluttajille entistä vähäpäästöisempiä kotiinkuljetuksia. Syksystä 2019 alkaen IKEA on ottanut asteittain käyttöön Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoaineen pääkaupunkiseudun ja Raision alueen kuljetuksiin. Neste MY Uusiutuvalla Dieselillä ajetaan vuosittain pääkaupunkiseudulla lähes 25 000 kotiinkuljetusta ja Turun seudulla lähes 6 500 kotiinkuljetusta. Neste MY Uusiutuvan Dieselin avulla yritys voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään keskimäärin 90 %* verrattuna fossiiliseen dieseliin elinkaaren aikana laskettuna.

Niemi tarjoaa Suomen puhtaimpia muuttoja

Muuttojen kotimainen markkinajohtaja Niemi Palvelut luopui kokonaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä Neste MY Uusiutuvan Dieselin avulla. Uudistuksen myötä muutoista aiheutuva hiilijalanjälki vähenee keskimäärin 90 %*. Niemen tavoitteena on myös tiputtaa pienhiukkaspäästöt nollaan vuoteen 2040 mennessä. Lisäksi Niemi otti käyttöönsä Helsingissä sijaitsevan logistiikkakeskuksen yhteyteen Nesteen Oma Asema-palvelun, joten turhia ajokilometreja ja päästöjä ei synny myöskään tankkaamisesta.

Valtra vie Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä yli 75 maahan

Valtra on maailman johtava traktoreiden valmistaja ja sen tehtailta valmistui vuonna 2017 noin 8 000 traktoria. Valtra päätti ensimmäisenä tehtaana maailmassa ottaa käyttöönsä Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoaineen ensitäyttö- ja säilytyspolttoaineeksi kaikkiin uusiin traktoreihinsa. Valinnan myötä noin 700 000 litraa fossiilista dieseliä korvataan vuosittain 100-prosenttisesti uusiutuvalla polttoaineella.

Neste MY on osa hiilineutraalia lentokenttää

Finavian operoima Helsinki-Vantaa lentokenttä on virallisesti hiilineutraali lentokenttä. Lentoasemalle on myönnetty korkeimman tason kansainvälinen ACA-sertifikaatti. Hiilineutraaliuteen on päästy hyödyntämällä uusiutuvia energialähteitä ja panostamalla uusiin, energiatehokkaisiin ratkaisuihin – kuten valitsemalla Neste MY Uusiutuva Diesel lentokentällä kulkevien ajoneuvojen polttoaineeksi.

DB Schencker keventää logistiikan hiilijalanjälkeä

Suomen johtaviin kuljetus- ja logistiikkayrityksiin lukeutuva DB Schenker keventää logistiikkansa hiilijalanjälkeä käyttämällä Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä kevyessä jakelukalustossaan Helsingissä ja Turussa. DB Schenkerin globaali tavoite on olla ympäristövastuun edelläkävijä kuljetus- ja logistiikka-alalla. Globaalien hiilidioksidipäästöjen lisäksi Neste MY Uusiutuvan Dieselin valinnalla on välittömiä vaikutuksia Turun ja Helsingin alueiden paikalliseen ilmanlaatuun.

L&T tehostaa jätehuoltoa Suomen suurimmissa hiihtokeskuksissa

Pitkillä välimatkoilla jätteen keräily on hoidettava vähäpäästöisesti, jotta kierrätyksen ympäristöhyödyt eivät katoa logistiikkaan. Lapin suurimmat hiihtokeskukset Levi ja Ylläs houkuttelevat vuosittain satoja tuhansia talviurheilun ja Lapin eksotiikan ystäviä. Vierailijamäärien tasaisesti kasvaessa myös ympäristövastuullisuus on mennyt harppauksin eteenpäin. Neste MY Uusiutuva Diesel auttaa Lassila & Tikanojaa viemään Länsi-Lapin hiihtokeskusten jätehuollon uudelle tasolle.

Savonlinja panostaa vähäpäästöiseen liikkumiseen

Vähäpäästöisemmän liikenteen kehittäminen on Suomen merkittävimpiin liikennöitsijöihin kuuluvan Savonlinjan perusperiaatteita. Päästötalkoot eivät nojaa ainoastaan vähäpäästöisempään kalustoon, vaan lisäksi osassa kalustoa käytetään Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä. Konserniin kuuluvan Etelä-Suomen Linjaliikenteen HSL-liikennöinnissä syntyy sen ansiosta jopa 2 439 950 tonnia vähemmän hiilidioksidia vuosittain.

Neste MY sopii UFF:lle kuin hanska käteen

UFF käyttää Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä logistiikkaketjussaan. Tämän ansiosta UFF:n vuosittain keräämät 15 miljoonaa kiloa vaatteita kuljetetaan kotimaassa keskimäärin 90 % kevyemmällä hiilijalanjäljellä*. Ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa auttava Neste MY Uusiutuva Diesel sopiikin kierrättämiseen ja kehitystyöhön keskittyneen UFF:n toimintaan erinomaisesti.

Lue lisää Neste MY -asiakkaiden edelläkävijätarinoita täällä.


*) Elinkaaren aikaisten päästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmät ovat EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin II (2018/2001/EU) mukaisia.

Läpimurto, joka muuttaa maailmaa.

Neste MY Uusiutuva Diesel on 100 % jätteistä ja tähteistä valmistettu innovaatio, joka pienentää autoilijan hiilijalanjälkeä keskimäärin 90 %*.

Lue lisää

Miksi Neste MY?

Tällä ja seuraavilla vuosikymmenillä tehtävät valinnat määrittelevät sen, millaisen jäljen me maailmaan jätämme. Jotta ilmaston lämpenemistä voitaisiin hidastaa EU:n määrittelemälle tasolle, vuoteen 2030 mennessä hiilijalanjälkeä on leikattava 39 prosenttia vuoden 1990 tasoon verrattuna.

Lue lisää

Suomalainen menestystarina

Neste on maailman suurin uusiutuvan polttoaineen tuottaja. Nesteen uusiutuva diesel pyörittää pyöriä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

Lue lisää

Neste MY asemat

Suomessa myytävä Neste MY valmistetaan 100 % teollisuuden prosesseissa syntyvistä jätteistä ja tähteistä. Voit tankata sitä jo 70 asemalla. Etsi lähin Neste MY asemasi täältä.

Lue lisää